Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Aktuálně

Tříbodová dohrávka

publikováno 31.03.2018

Aneb pětigólové vítězství nad Českou Kamenicí "B"

V nedělní dohrávce odloženého 9. kola podzimní části sezony, se nám podařilo uhrát velmi příznivý avšak nečekaný výsledek. 

FK Dolní Podluží - FK Česká Kamenice "B"
5:0
Branky: 37., 43. a 46. Janoušek, 67. Mendel, 75. Mikel

Sestavy:
FKDP:
Bukáček - Mikel, Bár, Laštůvka, Smutný - Hejl, Ludwig, Mendel, Macháček - Jessl, Diviš
střídající: Chalupa, Kříž Petr, Janoušek, Vejrostek
FK ČK "B":
Marek - Matulka, Louda, Švanda, Vízner - Vondrka, Lehký, Kozelek, Landovský - Maněna, Lehkoživ
střídající: Hora

Soupeř si během prvních deseti minut vypracoval obrovskou šanci z rohového kopu, ve které nastřelil břevno. Počáteční tlak jsme však ustáli, což bylo zásadní, jelikož brzký gól by zápas téměř jistě zásadně změnil. Oba týmy po většinu utkání sázely na dlouhé balóny a na rychlost útočníku, kteří měli prorážet soupeřovu obranu, takže příliš kreativity se na hřišti za devadesát minut, až na světlé vyjímky, neobjevilo. Přes několik šancí, které se nám nepodařilo gólově zakončit, se ke konci první půle konečně podařilo skórovat. Po přihrávce Jakuba Hejla poprvé skóroval Pavel Janoušek, a tím jsme definitivně převzali iniciativu na svá bedra my. Kamenice si až na již zmiňovanou šanci defakto nevytvořila nic nebezepečného. Před koncem poločasu přidal Janoušek ještě jeden zásah. Při střele zpoza "šestnáctky" gólman neudržel míč a dobrým důrazem a výběrem místa byl opět překonán. Poločasové skóre tedy znělo 2:0.

Ve druhém dějství jsme ihned po rozehrání utekli po pravé straně hřiště. Po střele Jana Macháčka brankař vyboxoval velmi nešťastně míč před brankovou čáru a Janoušek tak mohl po dorážce slavit první hattrick v historii našeho znovuzaloženého klubu! Kamenice po tomto zásahu úplně rezignovala a snažila se spíše utkání dohrát a neinkasovat více branek. 

I přes třígólové vedení jsme si mnoho situací komplikovali. Místo zjednodušení hry a udávání tempa jsme neustále bezhlavě nakopávali míče. Bylo však jasně vidět, že máme díky příznivému výsledku a čtyřem hráčům na střídání více sil. Kamenice přijela pouze se základní jedenáctkou a jedním střídajícím...

Právě i díky postupujícímu úbytku sil soupeře naše zimní posila Lukáš Mendel - v tomto utkání spolu s Janouškem jednoznačně nejvýraznější hráč - vstřelila premiérovou branku. Skóre uzavřel hezkou střelou z dálky Antonín Mikel a tím skóre uzavřel.

Petr Bár - kapitán mužstva

"Dnes jsme podali týmový a velmi bojovný výkon. Po dlouhé době jsme vstřelili 5 krásných branek a konečně udrželi čisté konto!

I přes nepříznivé výsledky, které jsme měli v přípravných utkáních, bylo vidět, že tým konečně začíná hrát fotbal a ne pouze „nakopávanou“.

Myslím si, že po velmi dobrém doplnění kádru o hráče se zkušenostmi z vyšších soutěží nacházíme týmovou tvář a herní koncept, který by nás měl v dalších zápasech zdobit a hlavně by měl bavit i naše diváky.

Samotný zápas proti České Kamenici „B“ bych rozdělil na 1. a 2. poločas. První poločas byl z naší strany velmi bojovný a odhodlaný, a i přes počáteční tlak soupeře, kdy si vypracoval jednu velmi dobrou šanci a nastřelil břevno, jsme jej do dalších vážnějších šancí již nepustili.

Hra se přelévala z jedné poloviny na druhou a i my jsme si vytvářeli dobré šance. Po pohledných a chytrých kombinacích jsme vstřelili 2 krásné góly. Myslím si, že jsme soupeře těmito vstřelenými brankami velice zaskočili, protože od tohoto okamžiku již nedokázal téměř vůbec kombinovat a začal vyklízet střed hřiště.

Z kraje druhého poločasu jsme vstřelili třetí branku a soupeř již zcela zrezignoval na jakoukoliv kombinační hru a snažil se již pouze dlouhými nakopávanými balóny dostávat přes naší obrannou čtveřici, tato snaha však již k ničemu nevedla a naopak my jsme měli další velmi dobré příležitosti ke zvýšení skóre, což se povedlo a vyústilo na konečných 5:0. Pokud nám všem vydrží nadšení a kvalita hry, můžeme pomýšlet na další dobré výsledky. Závěrem bych chtěl velmi pochválit Pavlíka Janouška, který jakožto náš nejmladší hráč, dokázal vstřelit svůj první „hattrick“ v soutěži a ukázal nám všem, jak se mají rozhodovat zápasy!"

FK Dolní Podluží

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Sezóna 2023/2024 - Podzim 2023
Odkaz pod posledním kole na podrobnější informace ke každému utkání.

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
456 78910
111213 14151617
181920 21222324
252627 28293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz