Úvod » Aktuálně

Další radost v azylu

publikováno 06.04.2018 (aktualizováno 09.04.2018)

Aneb další cenný skalp v Heřmanicích proti Huntířovu

Jedenácté kolo se našemu celku výsledkově podařilo a bodový zisk nás tak v současné době vyšvihnul na páté místo tabulky.

FK Dolní Podluží - FK MULTITEX Huntířov
3:1 (2:0)
Branky: 5. Diviš, 14. Ludwig, 60. Chalupa - 74. Kindl

Sestavy:
FKDP:
Kříž Patrik - Mikel, Bár(K), Laštůvka, Smutný - Jessl, Ludwig, Hejl, Macháček - Mendel, Diviš
střídající: Chalupa, Bukáček, Mazač
FK MH:
Linhart - Vaníček, Černý, Kindl, Dostál - Koucký, Jaroši, Štěrba, Pták - Růžička, Pova(K)
střídající: Zdich, Houra, Sládek, Pajer, Kaftan

Před nedělním utkáním přišla velmi nepříjemná zpráva. Třígólový střelec minulého utkání Pavel Janoušek utrpěl zranění kotníku (přetrhané vazy), které ho na několik týdnu vyřadilo ze hry. Přejeme mu za celý tým brzké uzdravení a doufáme, že se dá co nejdříve do pořádku, stihne se ještě do konce jarní části připojit k mužstvu a nějakým gólem potrápí naše soupeře.

Naděje byly velké a hlavy při úvodním hvizdu utkání hleděly vysoko s cílem navázat na týden staré překvapivé vítězství. Křídla, která narostla po předchozím vítězství však začala v průběhu prvního poločasu pomalu ale jistě mizet. Načerpaná pozitivní energie se projevila hned po pěti minutách, kdy jeden z našich nejlepších střelců Jaroslav Diviš překonal Linharta a poslal nás do vedení 1:0. Zdárné a pohledné kombinace po chvilce střídala bezmoc a bída. I přesto se však podařilo do poločasu vstřelit druhou branku. Postaral se o ní středopolař David Ludwig, který ukázal, že kromě přihrávek, které mají hlavu a patu, umí i rozhoupat síť za "gólmanem". 

Druhý poločas už oku příliš nelahodil a nejednou jsme se museli zuby nehty modlit a bojovat, aby soupeř náš zdánlivě komfortní náskok nedohnal. Pojistku a uklidnění přinesla v šedesáté minutě trefa Petra Chalupy, který po přihrávce Jana Macháčka už s klidem a chladnou hlavou zakončoval do téměř odkryté svatyně hostujícího brankaře.

Zdálo se, že už by tahle trefa měla být tečkou za tímto utkáním, nicméně třešničku na dortu ještě lehce nakousl Kindl, který překonal zatím bezchybného a tým držícího Patrika Kříže a čestným zásahem tak zkorigoval skóre na finálních 3:1.

V úvodním řádku tohoto článku je psáno, že zápas se vydařil výsledkově, což je pravdou... "Tři body a tři góly, co více si přát?" řekl by kde kdo, nicméně herní projev byl o poznání horší. Je nutné držet se při zemi a za každého stavu bojovat. Tým má potenciál větší, a nemusí se herně trápit a držet se ve zbytku sezony v polovině tabulky. Stačí se odrážet od kvalitních výkonů a učit se z chyb. 

Hodnocení střelce Petra Chalupy: 

"Za mě osobně musím říct, že jsme do zápasu proti Huntířovu nastupovali s velkým očekáváním po úspěšně zvládnutém zápasu, ve kterém jsme porazili tým vedoucí tabulku 5:0.

Začátek zápasu tomu i nasvědčoval, byli jsme dřív u balónu, měli kombinace a pasy, za které jsme se nemuseli vůbec stydět, a díky tomu jsme se v první půli dostali do vedení 2:0. V tu chvíli jako kdyby se veškerá očekávání, pozitivita a dravost po balonu vytratily. Soupeř začal mít navrch a my se v tom tzv. "plácali".

V druhé půli jsme přidali ještě jeden gól po krásné nahrávce Jana Macháčka, kdy jsem byl sám před téměř prázdnou bránou. Od té chvíle se již žádné převratné akce nekonaly. Soupeři se pořadilo výsledek zápasu ještě stáhnout na 3:1 a my byli rádi, že jsme se do konce zápasu udrželi a neinkasovali více než by bylo zdrávo.

Musím za mě osobně pochválit výkon našeho brankáře Patrika Kříže, který nás zachránil v neuvěřitelně horkých situacích. Doufám, že další zápas již neusneme na vavřínech, a zaslouženě vyhrajeme."

FK Dolní Podluží

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Aktuální tabulka Okresní soutěž 2023/2024
Odkaz pod tabulkou na podrobnější informace.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
123 4567
8910 11121314
151617 18192021
222324 25262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery