Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Aktuálně

Jarní premiéra před fanoušky

publikováno 18.04.2018 (aktualizováno 09.05.2018)

Aneb krásné počasí doprovodil plný bodový zisk

V neděli se náš celek poprvé v jarní části sezony představil před domácími fanoušky a ke krásnému počasí přidal příznivcům i pět přiležitostí k radosti ze vstřelené branky...

FK Dolní Podluží - Fotbal klub Bynovec
5:1 (2:1)
Branky: Chalupa 2x, Diviš 2x, Vlček - Slánský

Sestavy:
FKDP: Kříž Patrik - Mikel, Laštůvka, Bár(K), Tesař - Macháček, Diviš, Jessl, Bukáček - Chalupa, Mendel
střídající: Kříž Petr, Hejl, Vlček, Kratochvíl
FKB: Veselý - Štěpnička, Trojan, Weiss, Libanský - Pekárna(K). Buriánek, Slánský, Logaj - Pícha, Fryč
střídající: Vitmar, Stelmaščuk, Matějka, Chvojka, Šejnoha, Šteffl

Po debaklu ve Starých Křečanech bylo na řadě domácí utkání, a tak i šance napravit si chuť a reputaci. Do Podluží dorazil Bynovec, kterému se nedaří a nachází se na samotném dně tabulky soutěže.

Už od úvodního hvizdu byl míč na našich kopačkách a určovali jsme tempo hry. Bynovec občas přerušil naši kombinaci a pokusil se vymyslet nějakou akci. Tlak se však neustále stupňoval. Již v 9. minutě se po dlouhém míči, který se z pravého křídla dostal až do "vápna", objevil před brankařem Jaroslav Diviš, a dopřál tak divákům velmi brzkou radost

Ta však netrvala příliš dlouho, po několika individuálních chybách, pramenicích z nekoncentrovanosti způsobené brzkým vedením, Bynovec srovnal střelou Martina Slánského stav na 1:1.

Mírně opařené mužstvo se však opět rozhodlo táhnout za jeden provaz a obléhání branky Bynovce pokračovalo. 

Po hrubce hostujícího stopera Petr Chalupa překonal rychlým sprintem obranu a efektivním zakončením změnil stav utkání na 2:1. Nutno podotknout, že do konce poločasu jsme se dopustili ještě několika chyb a soupeř do šancí chodil odhodlaně... Naštěstí žádnou neproměnil a sporadicky ohrozil naši branku.

Do druhého poločasu jsme vstoupili energicky, Bynovec už celkem odevzdaně. Náš herní projev se zvedal akci od akce, střelba byla mnohem intenzivnější a obránci soupeře často tahali za záchrannou brzdu v podobě rohového kopu. To se jim ale vymstilo hned ve dvou případech. Po první exekuci Lukáše Mendela míč proplachtil pokutovým územím, kde si ho díky dobrému výběru místa našel Chalupa a druhým gólem v utkání zvýšil vedení na 3:1.

Krásnou akcí v 59. minutě se skóre měnilo znovu. Jakub Hejl si řekl o krátkou rozehrávku rohovéh kopu, Mendel vyhověl, Hejl si přehodil obránce a našel ve vápně úplně volného Diviše, který tak opět upevnil svoji roli nejlepšího střelce našeho celku.

Gólovou tečku na 5:1 přidal po průnikové akci Mendela a Macháčka na pravé straně hřiště střídající Pavel Vlček, který z hranice pokutového území překonal Veselého technickou střelou do rohu branky. 

Po gólovém přídělu se naše nasazení zmírňovalo přímo úměrně tikajícím hodinkám na ruce sudího. Nicméně šancí jsme si ještě pár vytvořili, ale už se nám nepodařilo je proměnit. Vítězství bylo zasloužezné, během zápasu byly k vidění velmi pohledné akce a dokonce jsme i na naše poměry poměrně často ohrožovali branku soupeře z různých vzdáleností, což je jedna z našich slabin po dlouhou dobu, takže se pomalými kroky snažíme pracovat na našich nedostacích a věříme, že naše věrné fanoušky potěšíme i dalšími výsledky v následujících utkáních.

Pavel Vlček - střelec branky na 5:1

Dlouho jsem se těšil, až se budu moci po zdravotních problémech vrátit zase na hřiště, a chtěl bych klukům poděkovat za super výkon a výsledek. 

V prvním poločase jsem z lavičky s nadšením sledoval, jak Bynovec neví kam dříve skočit. Po první brance se díky naší smůle podařilo soupeři vyrovnat a několikrát pak ještě pohrozit, ale iniciativa byla na naší straně a našich kopačkách. Myslím, že stav 2:1 úplně neodpovídal tomu, co se na hřišti prvních 45 minut odehrávalo... Kluci mohli soupeře, kdyby měli trošku více "fotbalového štěstíčka", poslat do kabin s mnohem větším gólovým přídělem.

Druhý poločas se nesl téměř ve stejném duchu jako ten první s tím rozdílem, že Bynovec už se opravdu ztrácel a my měli šancí více a více, což nakonec vedlo k tomu, že naši pravidelní a spolehliví střelci přidali každý ještě po jednom gólu. K mojí radosti se mi podařilo na hranici pokutového území po hezké akci, kterou táhli spoluhráči po pravé straně, pěkně trefit míč a umístit ho do levého rohu branky. Po tak dlouhém čekání na návrat na hřiště mě nedělní zápas opravdu potěšil a chtěl bych všem v týmu ještě jednou poděkovat za možnost si zase zahrát a užít si tento zápas. Díky patří také fanouškům, kteří nás v hojném počtu dorazili podpořit, a pomohli nám tak vybudit se k lepším výkonům! 

Doufám, že se nám bude ve zbytku sezony dařit. Myslím, že máme šanci v tabulce ještě povyskočit o pár příček výš a hlavně vím, že jsme schopní hrát pohledný a moderní fotbal... Jen se nám musí chtít a nesmíme usínat na vavřínech...

FK Dolní Podluží

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Aktuální tabulka Okresní soutěž 2023/2024
Odkaz pod tabulkou na podrobnější informace.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
123 4567
8910 11121314
151617 18192021
222324 25262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz