Úvod » Aktuálně

Prohra ve Františkově

publikováno 28.04.2018 (aktualizováno 09.05.2018)

Aneb dvě chyby, které zastínily celkovou převahu

Ve velmi slunečném a horkém počasí jsme v neděli nastoupili proti našemu přímému konkurentovi Františkovu nad Ploučnicí, výsledek však v náš prospěch nedopadl ideálně.

FK Františkov nad Ploučnicí – FK Dolní Podluží
2:0 (1:0)
Branky: Zuček, Rosák

Sestavy:
FNP: Dubský - Müller, Škoda, Benda(K), Legner - Bárta, Kuchař K., Čebiš, Minařík, Velebný, Zuček
střídající: Kuchař K., Rosák, Kuchař M., Bílek
FKDP: Kříž Patrik - Mikel, Hejl, Laštůvka, Smutný - Tesař, Vlček, Bár(K), Jessl - Diviš, Chalupa
střídající: Kratochvíl, Kříž Petr

Po úvodním hvizdu začal náš tým kombinovat a hráči se snažili vzájemně si vyhovět rychlými přihrávkami, nicméně čeho je moc, toho je příliš a jedna taková konstruktivní rozehrávka směrem do středu hřiště se nezdařila, soupeř vystihl dráhu míče a jelikož už byl Jan Zuček v rychlosti, nebylo možné brance zabránit, a tak se ve 12. minutě domácí ocitli poněkud zničehonic ve vedení.

Po brance byla naše rozehrávka poněkud rozhozena, došlo ještě k několika "závarům", ale všechny požáry byly uhašeny včas. Převzali jsme iniciativu a dominovali mezi oběma šesnáctkami jak na míči, tak v soubojích, nicméně nám to nebylo nic platné, jelikož naše akce nebyly, až na zhruba tři výjíimky, zakončeny střelou na branku, takže si domácí brankař Dubský míč během první půle neosahal. 

V druhé půli se pokusů o ohrožení branky objevilo více, nicméně se až na dva pokusy z větší vzdálenosti a jednoho důrazného souboje v pokutovém území, nejednalo o stoprocentní gólové šance. Zpravidla soupeř po nátlaku povolí, intenzivní napadání a převaha se projeví i na výsledku. Výjimka však potvrzuje pravidlo a tou výjimkou byl i tento zápas. V 55. minutě prošel střídající Tomáš Rosák obranou, když si ohlídal postavení a využil zmatení, které po přihrávce na něj nastalo (naše obrana reklamovala ofsajdové postavení útočníka, které se však nekonalo, a Rosák stál tam, kde stát v danou chvíli měl) a překonal Patrika Kříže.

Do konce utkání zbývalo ještě něco málo přes půl hodiny, nicméně za stavu 2:0 nekonečné dobývání soupeřovi branky ztrácelo na síle, čas utíkal rychleji a ubývalo čím dál více energie do napadání. 

Stav se tedy nezměnil a Františkov si výhru na domcím pažitu pohlídal, gratulujeme.

Je velká škoda, že již poněkolikáté jsme nedokázali naši aktivitu zužitkovat a odvézt si tři body. Po herní stránce se zlepšujeme, dle slov trenéra mužstva pana Ervína Ludwiga "už začínáme hrát pohledný fotbal", což je pro všechny v mužstvu pozitivní vzpruhou. Všichni věříme, že výsledky přijdou, pokud budeme v nastaveném tempu pokračovat a doufáme, že fanoušci nám věří také. 

FK Dolní Podluží

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Sezóna 2023/2024 - Jaro 2024
Odkaz pod posledním kole na podrobnější informace ke každému utkání.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
123 4567
8910 11121314
151617 18192021
222324 25262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery