Úvod » Aktuálně

Další penalty, tentokrát v domácím prostředí

publikováno 20.05.2018

Aneb jak Dolní Poustevna vybojovala jeden bod na našem pažitu

FK Dolní Podluží - Fotbalový klub Dolní Poustevna

2:2 (0:1) PEN 3:2
Branky: Laštůvka (P), Diviš - Svačina, Laštůvka (vlastní)

Sestavy:
FKDP: 
Kříž Patrik - Hejl (K), Tesař, Laštůvka, Kratochvíl - Bukáček, Jessl, Ludwig, Diviš - Chalupa, Macháček
střídající: Smutný, Kříž Petr, Mazač, Vejrostek

DOPO: Moravec - Schmalz, Slanina (K), Šafranek, Koleňák - Šolín, Mitternacht, Karpíšek, Pelačík - Tomek, Galbavý
střídající: Lebeda, Hájek, Hrdlička, Pechovský, Svačina, Príhoda

 

V utkání s Poustevnou jsme začli aktivně a snažili hrát kombinační fotbal. To se nám jakž takž dařilo, ale bylo to vesměs jen k "vápnu" a nepřícházelo skoro žádné zakončení. Poustevnu jsme skoro k ničemu nepustili... Měla jen náznak šancí... Až nakonec při jedné rozehrávce do středu hřiště, kde proběhl zbytečný pokus o komplikovanou kličku místo jednoduché "narážečky", soupeř převzal míč a individuální chybu po právu vytrestal Jan Svačina.... 

I přesto nás tato situace nepoložila a snažili jsme se hrát ve svém rytmu. Konstantní tlak a lepší hra vyústila ve vykartování hostujícího střelce Svačiny před koncem prvního poločasu. Stav tedy trval 0:1 pro hosty.

Ve druhém dějství byla iniciativa stále na našich kopačkách, ačkoliv Poustevna "kousala". Po výkopu brankaře Kříže se balón dostal k Chalupovi, který v úniku běžel úplně sám na gólmana... Obránce ho však sestřelil.  Získanou penaltu jistě proměnil Pavel Laštůvka (1:1).

Životabudič v podobě proměněného pokutového kopu ještě více nabudil tým a snažili jsme se získat vedení. To se nám podařilo zásluhou Jaroslava Diviše, který lobem překonal svatyni Moravce (2:1).

I přes snahu o neustálou aktivitu a "pojistku" v podobě třetího gólu se, bohužel, po zbytečném faulu u vápna Poustevně podařilo vinou vlastního gólu Laštůvky vyrovnat (2:2).

Nevzdávali jsme se, zbývalo pár minut na to ještě získat vedení zpět, ale ani poslední rohový kop v náš prospěch nerozhodl. Patrik Kříž nás však podržel při pokutových kopech a i díky němu jsme nakonec získali dva cenné body.

Celkově bylo utkání velmi dobře odbojované a podali jsme místy velmi pohledný týmový výkon!

 

Hodnocení brankaře Patrika Kříže

Zápas s Dolní Poustevnou beru z mého pohledu jako jeden z těch lépe zvládnutých. Poustevna, která má postupové ambice k nám přijela v plné sestavě, a i tak bez některých klíčových hráčů jsme je chvílema dost trápili. V prvním poločase byla škoda špatné domluvy našich hráčů, čímž jsme darovali Poustevně gól na 1:0.. Chtěl bych pochválit celý tým, že i po tomto jsme v druhém poločase dokázali otočit stav na 2:1 pro nás. Šance měly oba týmy, a naštěstí pro nás, jsme jim velice dobře odolávali, jen škoda že jsme nedokázali přidat více branek. Bohužel prišla 90. minuta a my neudrželi vedení, když si Pavel Laštůvka připsal druhý “velice krásný” vlastní gól z posledních dvou zápasů. (Pavel by měl být inspirací pro naše utočníky jak jednoduše jde dát gól :D) naštěstí jsme ustáli závěrečný tlak Poustevny, a tak se šlo bojovat o jeden bod navíc do penalt. V těch se štěstí přiklonilo na naši stranu, a v Podluží tedy zůstaly velice těžce vybojované a hodně cenné dva body. Díky celému týmu za bojovnost a snad už v příštím zápase budeme bodovat naplno 

 

FK Dolní Podluží

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Sezóna 2023/2024 - Podzim 2023
Odkaz pod posledním kole na podrobnější informace ke každému utkání.

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
456 78910
111213 14151617
181920 21222324
252627 28293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz